antradienis, kovo 24, 2009

Londonas ir NewYork'as

Kagi mielieji, anksti ryta prabude pas Agne, Igori ir Agota (mes juos dar patrukdysime gryztant) skaniai papusryciave isvaziavome i Arlandos oro uosta. Visi skrydziai dazniausiai vyksta penktame terminale tad Igoris mus iki jo ir atveze. Tik islipe ir patikrine bilietus pamateme, kad visgi terminalas buvo trecias :))) Apturejome puikia proga susipazinti su Arlandos oro uostu is arciau, juo lab kad ir laiko buvo pakankamai daug.
Procedura oro uoste laabai paprasta, tad atlike visus formalumus, po kurio laiko jau patogiai sedejome isitaise British Airways lektuve. Ne veltui Agne su Igoriu uzsimine, kad sios avialinijos skrydziai pasakiski. Viskas organizuota puikiai, pamaitino pagirde, pamigde taip sakant. Pora valandeliu ir mes jau tarptautiniame Londono oro uoste. Uostas tikrai pasirode labai didelis, taciau puikiai suprantamas - is vieno terminalo i kita vaziavome autobusu gan ilgai ir vingiuotai. Atvyke i reikiama terminala isichekinome ir nutareme paslampinet po parduotuves, nes turejome planu nusipirkti videokamera (svaras tai juk nukrites :). Taciau musu nuostabai radome tik viena nediduke parduotuve ir toje pacioje aparatura pasirode brangi. Teko isklausyt tirados apie tai kad nepatikrinome parduotuviu terminale kuriame nusileidome, nors as ju ir nemaciau tenai :) Palauke keleta valandeliu pagaliau patekome i dideli American Airlines lektuva - kafgi tikroji kelione prasideda. Lakia didelis isbandymas - 8 valandos skrydzio.
Kedes pasirode nepatogios tad surade keleta laisvu vietu, persedome kitur. Skrydzio metu spejau paziuret du filmus ir du kart pavalgyt. Nusnust taip ir nepavyko normaliai. "Smigau" gal kokiam pusvalandukui. Beje, siame lektuve suskaiciavau kokius 11 lietuviu skrendanciu su ta pacia akcija - paatostogaut. Zinoma gal ju buvo ir daugiau - visu netikrinau :)
Nusileidome jau gana velai New Yorke, apie 22 val vietos laiku (Lietuvoje tuo metu buvo 3val nakties). Labai nustebau muitineje kur atseit turejo nuodugniai patikrinti mus. Visas patikrinimas truko kokia minute, kol muitininkas paeme pirstu anstpaudus ir suvede i duomenu baze. Net neapieskojo ir neklausinejo nieko!! Tiesa, viena merginu grupele is lietuvos iskrate kaip reikiant, nes rado desru bagaze :))) Palinkejome jiem sekmes pradedant atostogas, o patys  pasilikome per nakti oro uoste, nes ryt jau laukia skrydis i SanJuana (Puerto Rico). Va tenai tikrai atsigriebsime uz visas nemiegotas ir nepailsetas valandas :-) Tiek siai dienai ispudziu.
Tiesa nusipirkau interneto priejima visam menesiui visuose oro uostuose bei daugelyje kaviniu uz 10$ menesiui, tad didele tikimybe kad apie naujausias zinias brukstelsiu operatyviau, tiesiai is oro uosto. Kaip ir dabar, kai salia miega Algina (nepatogiai istiesusi kojas ant musu bagazo ;)

1 komentaras: