sekmadienis, kovo 22, 2015

Pasiklydę Kalifornijoje - Mirties slėnis

Iš ryto atsikeliame apie 8 ir varom papusryčiauti i šalia esantį Florida night club. Rytais čia padorūs pusryčiai, vakare neužsukom :)
Veluojame išvažiuoti. Gavosi tik apie 11-12 val. O pietų metu ten karščiausia. Vaziavome iki slėnio kokias 3 val.
Keistas jausmas apima kai leidiesi žemyn pastoviai ir termometras mašinoje vis kyla :) Buvome sustoję pailsėti tai išlipus galvojau kad masina dega :) Prikepusiu stabdžių ir svylanciu padangų kvapas. Slėnio viduryje lankytoju centras tikra atgaiva - kondicionieriai, restoranai ir t.t. Nusprendėme pakilti į aukščiausią tašką Dantes view kad pamatyt visą slėnį is viršaus. Vaizdas tikrai įspūdingas... Po to dar nusprendėme grįžti per lankytojų centrą ir išvažiuoti is slėnio pietine dalimi per žemiausią Amerikos vietą Badwaters. Vėl keistas jausmas važiuoti kažkur žemai apačioje šalia stačios kalvos kai temperatūra net naktį krenta nežymiai. Pakelyje netikėtai aptikome ant uolos sėdintį viduryje mirties slėnio ir fleita grojantį vyrą. Badwaters taip pat yra must see. Įspūdis kaip ant ežero ledo, tik ledas šiuo atveju smėlio - druskos sangrūda ir nuslifuota iki ledo lygumo.
Turbūt retas kuris važiuoja naktį mirties slėniu. Sutemo 18 val jau, o mes dar neisvaziave is mirties slėnio. Lauke ilgas kelias namo apie 4 val, tad sustojome pirmame pasitaikiusiame kaimelyje Shoshone pavalgyti vietinėje kavinėje. Pamateme tikra autentišką amerikietišką kaimą, jos gyventojus, paragavome vietinio maisto, kuris nelabai ir skiriasi nuo miesto, bulves fri, bulkos, kažkiek daržovių. Grįžtant vos neuzmigau prie vairo. Naktinis Las Vegas kažkiek prablaske savo šviesom kai tik pasirodė leidžiantis nuo kalnų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą