pirmadienis, balandžio 06, 2009

New York 12 diena

Sveiki ir vel!
Mes vel su rysiu, tad skubu papasakoti, ka nuveikeme siandien. Ryte atsikele ir pavalge pusrycius (na tokie ir pusryciai - bulkute su sviestu ar tepamu suriu, saldzios bandeles arba pyrageliai bei vaisiai), sedome vel i masina ir toliau i kelione. Liko apie 250 km iki Niujorko, nes vakar nuvaziavome gana dideli kelia. Likus apie 100 km - nufotkijome pakelyje esancius nuostabius vaizdus su kalnais, vingiuota autostrada ir upemis bei sustojome uzkasti, nes girdejome atsiliepimu kad paciame Niujorke viskas labai brangu.

Velgi pasukome i atrakcijomis pazymeta vieta (kartu ir bufeta), kuris vadinasi " Litle Las Vegas" :-))) Ir nustebome pamate viduje dyyydziule sale pilna losimo automatu, o prie ju besedincius pensininkus (50-80 metu amziaus), kurie visi cia suvaziave tiesiais is baznycios (girdejome ju pokalbius) :-)) Na zinoma mes zaisti nesiruoseme tad patraukeme tiesiai prie bufeto, kur uz 12$ galima detis visko tiek kiek sirdis geidzia. Mes kaip tikri lietuviai aisku prisidejom pilna lekste, vos per krastus nekrito, o vietiniai tai atrode kad isideda nedaug - normaliai. Valgydami stebejome viena stambia porele, kurie suvalge kas buvo leeksteje ejo dar karta isidet, paskui dar karta ir dar karta. Zodziu kol mes buvom kokius 4 kartus, ir ne deserto o rimto maisto. Idomu ka jie desertui paskui eme, ir kiek  :-)) gaila nebepamateme, nes norejome nuvaziuot i Niujorka kuo anksciau.



Pagaliau mes ji pasiekeme!

Palike daigtus viesbutyje (uzsisakeme viesbutuka siektiek nuo manheteno uz 70$, taciau autobusiukai veze i midtowna uz 2,5$) iskart sedome i mikriuka ir pasileidome i legendini miesto viduri! Islipus iskart nustebino ivairus kvapai maisto, kepamo cia pat vietoje, bei didele galybe zmoniu. Man ju kazkaip buvo perdaug :)

Zinoma labai dideli ispudi paliko auksti pastatai. Kadangi i miesta atvaziavome tik apie 17 val tai daug laiko izymybem pamatyt nebeliko. Pavyko prasieit per Times Square, penktaja aveniu, aiksu per Brodway'ju. 




Algina spejo ir prie laisves statulos nusifotkinti :D

Kadangi laiko daug neturejome ir cia galime buti tik viena vakara, tai buvo butina pakilti i Empire State Building'a. Kitaip niekas neuzskaitytu, kad cia pabuvome :)) Sumokeje po 20$ ir pralauke eileje apie 2 val. Pagaliau uzkilome i virsu ir pataikeme nerealiu laiku! Saulelydis siame milziniskame mieste atrode nuostabiai. Turejau gal minute uzfiksuot ji.

Paskui aisku prasidejo krastovaizdzio filmavimas bei fotografavimas, bei ziopsojimas i viska is eiles :))) Gavosi siektiek ir dienos sviesoje nufotografuotu vaizdu, ir naktinio Niujorko.










Nusileide zemyn dar kazkiek pavaiksciojome po naktini miesta ir paskui atgal i viesbuti. 








Taigi! Dar vienas pliusas uzdetas! Vaziuoti tiek km buvo verta :)
Rytoj laukia kelione atgal i Washingtona, nes jame dar norime aplekt pacias izymiausias vietas. Jei turesim pakankamai laiko - gal padarysime lanksta sioki toki ir uzsuksime i pacio zinomiausio Amerikoje - Hershey sokolado gamykla :)
Na bet tai paaiskes tik rytoj. Siai dienai tiek ziniu, visiems linkejimai is Niujorko! Iki!

Jonas

2 komentarai:

  1. Nu Niujorkas fantastik, tikrai matos, jog ne veltui tiek vaziavot :) Kaip matau, orelis ten toks pats kaip pas mus. O su pensininkais po baznycios, tai geras bajeris, pasimelde , kad segtus turbut ir iskart zaist :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. jooo...miestelis ispudingas...galim sakyti galimybiu miestas...Algina iskart draugeli susirado;)

    AtsakytiPanaikinti