sekmadienis, balandžio 17, 2011

4 diena Tenerifeje. Loro parkas


Sveiki ir vel :) Tesiam musu atostogu aprasymus ir siandien papasakosiu apie vakaryksti plana A. Is ryto atsikele pamatem per balkona nekoki vaizda: ka tik nulijo ir pakankamai apsiniauke. Pirma karta toks blogas oras. Taciau visai nenusiminem. Nusprendem ji isnaudot kelionei i Loro parka.
Jis isikures Puerto de la Cruz mieste, apie 80 km nuo musu. Tad autostrada uztrukome apie 1.5 val ir mes jau vietoje. Miestelis pasirode labai simpatiskas ir tvarkingas. Prie parko sustojom prie idomaus medzio kur aplink visur begiojo drieziukai tai padejau ant suoliuko fotoaparato krepsi kad nufotografuot juos. Praeiviai pradejo visokiais gestais rodyt kad taip krepsio nepalikciau nes tokius daigtus greit pribega vagys ir nusinesa. Va tau ir apgaulingas grozis. Gerai kad zmones perspejo tai buvom veliau atsargus. Apie pati parka skaitem pakankamai daug ir zinojom, kad tai uztruks visa diena. Taip ir buvo. Bilietai kainuoja 20 euru suaugusiam. Taciau jei perki iskart bilietus i du parkus - Loro ir Siamo (vandens atrakcionu) tai tada suaugusiam bilietas 32 eurai. Kadangi Siamo parkas taip pat buvo musu planuose, taciau kita diena (jis visai kitam salos gale) tai paemem dvigubus bilietus. 32 euru suaugusiam ir 20 euru vaikui. Pakankamai brangu sakyciau, taciau parko sutvarkyta idealiai aplinka, didziule galybe ivairiausiu pauksciu, ypac papugu, tigrai, bezdziones, juru liutai, delfinai, orkos (paskutiniai trys su pasirodymais arenoje), akvariumas, i kuri ziuri budamas po juom patvirtina, kad kaina turbut teisinga. Ypac pasirodymai, ne is tolo neprilygsta Klaipedos delfinariumo programai. Gryzom ka tik tai viska surasiau iskart kartu su nuotraukom kol ispudziai sviezi. Butent vaziuot tokiu oru siulyciau visiems kurie ketina tenai nuvykt. Buvo nei karsta nei salta. Siek tiek lietutis nulijo keleta kartu, taciau kai temperatura apie 24 laipsnius - jis maloniai vesino.
Beje, sitoj vietoj lietuviu gali sutikt turbut tiek pat kiek ir Vilniuj tarp lenku :))) Toks ispudis, kad kas 4-as yra lietuvis :) Zinoma tai ka pamatem siandien labiausiai patiko Benui. Ka gi, iki sekanciu susirasymu, atia!








6 komentarai:

  1. Tylko nie spasował. Nasze więcej takich w Šernnach.

    AtsakytiPanaikinti
  2. kas cia dabar per lenkiskas komentaras?katovicos?:)))) atmintine visiems:ispanijoj ir italijos vagys apsisuka per sekunde:) tad saugokit savo daigtus labai labai:) geru ispudziu toliau.to be continue....Zoska

    AtsakytiPanaikinti
  3. Toks čia ir komentaras, praktiškai visiškai ne į temą :) Tikrai šiek tiek keista kad prie straipsnio apie keliones taip rašo.. O dėl vagysčių, tai ne tik Italijoj ir Ispanijoj - visose pietų Europos šalyse ilgapirščių tiesiog pilna, reikia saugotis viešose vietose..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tenerifėje begalės įvairiausių lankytinų vietų, retai kas vyksta į muziejus čia. Bet kai oras nekviečia prie jūros pagulėti tai tikrai puiki pramoga. Juolab, kad mes Lietuvoj neturim tokios vietos. O šiaip tai tiesa dėl vagysčių, čia visur reikia saugotis jų, nes mano bičiuliams pavogė piniginę su visais dokumentais, tai teko ilgai ir nuobodžiai bendrauti su ambasada :) Ir atostogos buvo sugadintos. Taip pat dėl lietuvių, tai nemaža dalis ten gyvena, o kiti atvyksta, nes Tenerifė puiki ir pigi sala turistams :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus straipsnis, labai naudingas. Daug kas vyksta į Tenerifę tik pagulėti ant saulės, o Jūs matau labai aktyviai praleidote laiką. Kaip planavote savo kelionę ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, oi senai jau tai buvo ;) Bet taip, mes visad per atostogas stengiamės daugiau pamatyti nei pagulėti. Į Tenerifę vykome dar kelis kartus ir tuos kitus kartus taip pat pamatėme daug nelankytų vietų, ypač patiko keliavimas pėsčiomis tarpekliais. Masca, Velnio tarpeklis ir lipimas į Teidę ir pan. O planavimas paprastas - susirašome norimas aplankyti vietas ir tada pagal situaciją ir orus sprendžiame dažniausiai ryte kur trauksime. Nuomotas automobilis labai palengvina sprendimus.

      Panaikinti