trečiadienis, spalio 19, 2011

Vilnius - Maljorka

Sveiki mielieji,

Taigi ilgai lauktos atostogos pagaliau atejo! Viskas suruosta is anksto. Liko tik sekmadieni viska susikraut i masina ir lekt iki Vilniaus. Pas Lina sutarem praleist nakti ir is ryto vaziuot i oro uosta. Pirmos dienos kelione paprasta: Vilnius - Milanas (Bergamo).
Tada imam nuomota masina vienai dienai (45 eur) ir lekiam i Vila D'Alme miesteli esanti 8 km nuo oro uosto. Cia turime rezervuota viesbuti (42eur) dviem zmonem uz para. Su masina sulakstau pora kartu iki viesbucio ir atgal i oro uosta kadangi esam 8 zmones. Taigi isikurus nusprendeme iseiti i miesta ir susirast kur pavalgyt. 15 val miestelis kaip ismires, zmoniu mazai, tik masinos kazkur laksto, ir viskas uzdaryta. Prasukome kokius 4 km pesciomis kur pagaliau radome kazkoki "Pirata" bara. Jis mums galejo pasiulyt tik ant paplotelio kur maximose parduoda pagaminta pica su ivairios rusies mesos gabaliukais. Teko nusivilt ir likom tik uzkande. Pasirodo pirmadieniais cia beveik niekas nedirba, netgi maisto parduotuves. Issiaiskinom, kad uz 17 km yra didelis prekybos centras, tai nulekem 5iese iki jo ir mus aplanke laime. Centras cia gal 2-3 kartus didesnia uz akropoli. Uzsipirkom siek tiek maisto, gerimu siam vakarui ir nusprendem greit gryzt vakarienes musu viesbutyje. Maistas cia neblogas pasitaike tiem kurie uzsisake mesos gabaliukus ant iesmo. O bifsteksas kuri valge kiti kvepejo kaip ka tik nudeginta kiaule ir iskeptas buvo ant angliu, turejo kartumo. Vakaro nuotaika pataisem visi susirinke vienam kambari ragaudami brendzio. Taigi lygiai para Italijoje eina i pabaiga ir skrydis rytoj 13 val.

Kaip visada prikabinu keleta nuotrauku is pirmos dienos :)





1 komentaras:

  1. Neseniai turėjau malonumą atostogauti Italijoje ir tai buvo tikrai nepamirštama patirtis.

    Vaikštinėdama vingiuotomis Romos gatvėmis buvau priblokšta neįtikėtino grožio ir istorijos. Kiekviena akimirka buvo tarsi svajonės išsipildymas - nuo įkvepiančios architektūros iki gardžių patiekalų.

    Vienas iš svarbiausių kelionės momentų buvo senovinių Pompėjos griuvėsių tyrinėjimas. Buvo nesmagu stovėti tokio tragiško įvykio šešėlyje, tačiau taip pat buvo žavinga stebėti, kaip gamta laikui bėgant susigrąžino miestą.

    Ir, žinoma, maistas Italijoje buvo tiesiog neįtikėtinas. Kiekvienas patiekalas - nuo gardžios picos ir makaronų iki gelato ir pyragaičių - buvo skonio ir kultūros šventė.

    Tačiau kelionė buvo ypatinga dėl Italijos žmonių šilumos ir svetingumo. Mane pribloškė jų gerumas ir dosnumas, o jų aistra gyvenimui ir meilė savo šaliai buvo užkrečianti.

    Apskritai atostogos Italijoje buvo nepamirštama patirtis, po kurios dar labiau supratau mus supančio pasaulio grožį ir turtingumą. Nekantrauju sugrįžti ir atrasti dar daugiau šios nuostabios šalies.

    AtsakytiPanaikinti