ketvirtadienis, lapkričio 29, 2012

Penkta diena Londone

Na, ką išaušo  priešpaskutinis rytas Londone.Jau darosi liūdna, kad reiks išvažiuot. Atrodo pripratom ir prie metro, ir prie to  bėgimo, žmonių srauto ir parduotuvių.Šiandien planuojam  susitikt su Jolanta ir aplankyt dar Madame Tussaud vaškinių figūrų muziejų, o vakare nulėkt į anglišką Pub'ą.





   Taigi,krapštomės vėl ilgai, kaip visada.Mums neišeina greitai. Agnytė mūsų lyg ir jaučiasi geriau, gerklę su angliškais vaistais išsigydė per vieną dieną, Alginai ir   Astai kojų lyg ir nebeskauda, o Zoska nuo pat ryto kažko tai labai aktyvi, pasiruošus startui.Taigi sėdam į metro ir lekiam.Prie muziejaus mūsų jau laukia Jolanta.Nusprendžiam dar nueiti  kažko užkasti, tad Jolanta mus nuveda į tokią anglišką kavinukę.Žmonių čia pilna, vadinasi ji pakalnkamai papuliari.Kainos čia nemažos, bet kadangi per tiek laiko mes jau išmokom nebeverst į litus, ir gyvent angliška kaina, niekam joks šokas nekyla.Antras patiekalas  Londono kavinėse daugmaž kainuoja nuo8 iki 11svarų.( verčiant litais svaras 4,30lt).Alginai gal kiek iškyla problėmos, nes kaip ji nevalgo visokių padažų, tai tenka nuodugniai išstudijuoti, ar patiekale nėra padažo.Jolanta Asta ir Agnė  užsisakė kažkokį tai pyragą su daržovėmis,.kai atnešė tai toks, įdomus, apačioj patroškinta, o ant viršaus kapotos tešlos pluta.


Skaniai pavalgę, beveik tekinom pasileidom į muziejų, nes turejom bilietus nuo tam tikro laiko. Zoska jau buvo buvus tame muziejuje, todėl didelio susidomėjimo neparodė, laukė tik kol bus siaubo kambarys.Algina dalį to muziejaus matė, kai buvo Vokietijoje.Taigi, puolėm fotkintis, kad suspetume apeiti visas žvaigždes, ir muziejų.Labiausiai mums aišku patiko roko žvaigždės ir aktoriai.


Sportininkų mes beveik nepažystam.Fotkinomės su karališka šeima, ir Amerikos prezidentu-Obama.


Paskui atėjo laikas eit į siaubo kambarį(čia jau mūsų Zoselės džiaugsmas).Ten reikia pereit tokį koridorių, o jame gyvi gasdintojai vaiksto, išlenda, užpuola...na vienu žodžiu, manau mergaitėms streso ir adrenalino buvo...nes šaukė nesavu balsu:).


Poto dar sėdom į tokį traukinuką ir važinėjomės žiūrėdamos į skulpturas ir  Anglijos istoriją.Na ir aišku finale dar nuėjom į 5D filmuką, su herojais(voru, supermenu ir kt.) Tai ka jūs sau galvojat... gavom ir vandens, ir pučiamo oro, ir durių į nugarą...Vienu žodžiu faina...Norėtusi ten sugryžt.




Na išėjom iš muziejaus jau buvo sutemę.pasivaikščiojom dar po suvenyrų parduotuvėlės, ir lėkėm iki Soho rajono, nes ten buvom nusimatę pirkt lagaminą.Tiksliau Agnė jį pirko.Kitaip aišku mes niekaip nebutume sutalpinę "šmutkių" kiek prisipirkom.
Na atvažavus į pagrindinę gatvę pamatėm labai daug žmonių.Tiesiog prie kiekvieno pub'o stovi visi, nes į vidų nebetelpa ir geria alų.Niekaip nesupratom,diena vaikščiodamaos, kur tie jų puba'i..Dabar viskas aišku.Taigi, penktadienis, darbo pabaiga, visi renkasi į pabu's, geria alų ir bendrauja.Užsukom ir mes į vieną  tą pub'ą, atsigėrėm alučio, ir šviesaus ir tamsaus, ir guiness'o.Alus kainuoja apie 4 svarus bokalas, tai apie 17litų.

Taigi, linksma čia, visi tauškia, kalbasi,alus liejasi...taigi sulaukėm čia dar Agnės draugų.. pasėdėjom  iki beveik dvyliktos nakties, ir lėkėm į mero, nes  nespejus , reiktų vėl gryžt su taksi.... Kaip sakė Agnės draugė, svarbu patekt laiku į metro, o paskui jau vistiek suspesit...
Gryžom, atsipūtėm, ir puolėm dėl lagaminus, kad žinotume, ar tilps...Atrodo viskas klostosi gerai, telpam...:)Nuslūgsta nerimas, dar pasipliūrpiam apie dienos ispūdžius ir einam gult...Ryt jau pirmą valandą mūsų atvažiuos paimti Maiklas ir nuveš į Lutono aereuostą, kuris yra už miesto ribų.Labos.

2 komentarai:

  1. Sauniai tikrai aprasyta musu kelione,Aciu rasytojoms:)Vis dar prisimenu musu kelione ir tikrai atsiranda DIDELE SYPSENA veide:)Pailsejau tai super ir prisijuokiau ir visaip viskas buvo gerai:)p.s o siaubo kambary ,tai tikrai rekem ne savo balsu:).....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Liko, Zoska dar ir neaprasytos medžiagos...

    AtsakytiPanaikinti